Skip links

Casă De Mijloc 50

Proiect complex
de arhitectură
Planuri de nivel
Randări fotorealiste

An: 2022
Brașov - România

Proiectul realizat de RAM Arhitectura, sub conducerea arhitectei Alexandra Rotar, urmărește să reînvie spiritul arhitectural al zonei istorice printr-o combinație atentă între nou și vechi. Amplasată pe strada De Mijloc, această locuință se află într-un sit de rezervație de arhitectură, cu o puternică amprentă istorică.

Designul propus reinterpretează elementele arhitecturale existente, integrându-le într-o manieră contemporană care respectă tradiția locului. Fațadele au fost adaptate pentru a reflecta o estetică modernă, păstrând în același timp proporțiile și materialele specifice arhitecturii vechi. Utilizarea sticlei și a lemnului în structura fațadelor adaugă un contrast subtil și plăcut între trecut și prezent.

Intervenția asupra clădirii a inclus reabilitarea și refacerea unor detalii arhitecturale originale, precum și adăugarea unor elemente noi care să îmbunătățească confortul și funcționalitatea locuinței. Proiectul beneficiază de randări fotorealiste, planuri detaliate și secțiuni care ilustrează viziunea propusă.

RAM Arhitectura s-a concentrat pe crearea unui spațiu de locuit care să îmbine eleganța și istoria, oferind în același timp toate facilitățile necesare unui trai modern. Această abordare holistică asigură o integrare armonioasă a locuinței în contextul său istoric, contribuind la revitalizarea centrului vechi al Brașovului.

01

02

03

04

05

06

07

08

09

Alte proiecte

Explorează
Trage