Skip links

Casă str. Carierei

Amenajare interioară
Randări interiore/exterioare
Management de proiect
Management de șantier
Achiziții

An: 2023
Brașov - România

Situată în Zona Cetate a Brașovului, casa de pe Strada Carierei este privilegiată prin orientarea sa bună, dispunând de însorire și bucurându-se de o curte generoasă. Deși locația este în inima orașului, copacii fructiferi numeroși și vegetația bogată reușesc să creeze o oază de liniște. Terasările curții fac amenajarea exterioară să fie dinamică și ofertantă în ceea ce privește tipurile de activități exterioare: zone de relaxare, grădină, livadă și multe altele. Proiectul cuprinde două faze principale de intervenție: amenajarea și reabilitarea construcției existente și amenajarea exterioară a curții.

Este păstrată compartimentarea inițială a locuinței desfășurate pe nivelul parterului. Holul de intrare are o suprafață generoasă, comunicând cu cele două zone ale locuinței - zona de noapte, cu dormitor, dressing și baie; zona de zi, care cuprinde livingul împreună cu bucătăria și locul de luat masa. Golurile încăperilor au fost lărgite pentru a amplifica comunicarea directă dintre spații, inserția golurilor în arc dinamizând spațiile interioare și rupând monotonia formelor rectilinii.

Finisajele propuse merg pe nuanțe deschise, calde, care să lumineze încăperile, albul fiind predominant. Astfel, accentele sunt date de piesele de mobilier colorate în nuanțe de verde crud, roz-pastel sau albastru. Amenajarea minimalistă este completată prin corpurile de iluminat simple, dar elegante în același timp, care împreună cu draperiile lungi oferă o notă ușor aristocrată locuinței.

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

Alte proiecte

Explorează
Trage