Skip links

Carpatex

Proiect la nivel
de concept
Randări fotorealiste
Studii volumetrice

An: 2022
Brașov - România

Proiectul vizează extinderea unei clădiri hoteliere existente situate în zona industrială Carpatex, o arie cu potențial de dezvoltare urbanistică și arhitecturală. Zona este traversată de Canalul Timiș, care poate fi transformat într-o atracție peisagistică și turistică prin amenajări adecvate. Curtea blocului de nefamiliști reprezintă un segment strategic care poate facilita conexiunea dintre Canalul Timiș și oraș.

Construcțiile existente, precum creșa, necesită integrare arhitecturală pentru a îmbunătăți aspectul urban al zonei centrale. Extinderea propusă pentru hotel îmbunătățește vizual perspectivele dinspre centrul orașului, blocând vederea neplăcută către blocul de nefamiliști de pe strada Lucian Blaga. Volumetria clădirii este armonizată cu contextul existent, incluzând acoperișuri terasă similare construcțiilor din vecinătate.

Proiectul integrează o consolă care protejează zona de acces principal și marchează un segment de circulație pietonală. Fațada principală curbă eliberează perspectivele dinspre strada Lucian Blaga, iar lamelele arhitecturale adaugă ritm și dinamism, reducând transparența către zona aglomerată a orașului. În contrast, fațada opusă, orientată spre Tâmpa, este transparentă, folosind o fațadă cortină care permite o conexiune vizuală directă cu peisajul natural al muntelui Tâmpa și Canalului Timiș.

Placajul striat și dantelat al fațadei reinterpretează texturi tradiționale din centrul vechi al Brașovului, evocând totodată amintirea fabricii de țesături Carpatex. Această abordare modernă, integrată într-un context istoric și industrial, aduce un plus de valoare urbană și estetică zonei Carpatex.

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

Alte proiecte

Explorează
Trage