Skip links

Duplex Bîrla

Proiect complex
de arhitectură
Proiect la nivel de concept
Documentație arhitecturală
DTAC și PTH

An: 2024
Brașov - România

Proiectul "Duplex B." realizat de RAM Arhitectura este situat pe strada Liviu Rebreanu, în Brașov, și se află în stadiul de finalizare. Construcția propusă este formată din două unități de locuire individuale, oglindite simetric. Ambele unități se desfășoară pe trei nivele: parter (P), etaj (E) și mansardă (M).

Volumetria clădirii adaugă dinamism prin combinarea diverselor finisaje exterioare: tencuială în nuanțe de gri deschis și închis, tablă fălțuită gri-antracit și finisaje ceramice Klinker. Acoperișul în două ape este îmbogățit estetic și funcțional de prezența unor lucarne, care contribuie la aerisirea și iluminarea naturală a spațiilor de la mansardă.

Amenajarea exterioară cuprinde zone verzi destinate recreerii, suprafețe pavate pentru circulația pietonală și accesul auto, precum și zone cu pavele înierbate, autoblocante și vibropresate.

Proiectul oferă o locuire modernă și bine integrată în peisajul urban, asigurând un echilibru între funcționalitate și estetică. Serviciile oferite de RAM Arhitectura au inclus realizarea proiectului la nivel de concept, documentația arhitecturală pentru DTAC (Documentația Tehnică pentru Autorizația de Construire) și PTH-DDE (Proiect Tehnic și Detalii de Execuție).

Această construcție reflectă abordarea complexă a echipei de arhitecți, sub îndrumarea arhitectului Alexandra Rotar, în realizarea unor spații de locuit contemporane și confortabile.

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

Related projects

Explorează
Trage