Casa - Pavilion

Bistrita - Nasaud

Concept

Casa-pavilion este o casa cu o suprafata desfasurata totala de 320mp, localizata in Bistrita, in partea de est a orasului, in asa-numita podgorie a Bistritei. Parcela cu o suprafata de 1500mp, caracterizata de o panta de 33%, oferind in partea de sud si vest o priveliste de neuitat. De asemenea, abundenta vegetatie existenta pe parcela a impus o abordare diferita. S-a nascut asadar ideea de jocuri de nivel care sa urmareasca panta terenului si care sa lege impreuna diferitele volume, ^pavilioane^.

Destinata unei familii de patru persoane ( parintii si cele doua fiice) casa isi muleaza functiunile dupa sit si dupa soare. Se naste, astfel, o simbioza intre cadrul construit si cadrul natural, creandu-se spatii interstitiale atat interioare cat si exterioare, iluminate 80% din timpul zile din partea de sud si vest.

Conlucrarea functiune / pavilion ofera o abordare functionala a spatiilor de locuit,  functiunile fiind interconectate.

La nivel de fatada s-a mers pe finisaje exterioare din lemn, pentru o mai buna integrare in sit. Liniile verticale ale parasolarelor puncteaza notiunea de verticalitate impusa de prezenta copacilor pe parcela.

Credite:

         titlu lucrare | Casa – pavilion

         autor | RAM arhitectura s.r.l. – arh. Alexandra Rotar

         beneficiar | persoana fizica

         amplasament | Bistrita, judetul Bistrita – Nasaud                                    

         status | nefinalizat

         arie desfăşurată 145mp